Ορμονολογικός Έλεγχος

Εργαστηριακές εξετάσεις για τον έλεγχο των επιπέδων των ορμονών και των ενδοκρινών αδένων όπως ο θυρεοειδής αδένας, τα επινεφρίδια και το πάγκρεας.

Ορμονολογικές Εξετάσεις
Ορμονολογικές Εξετάσεις
Ορμονολογικές Εξετάσεις

Περιγραφή & Αναγκαιότητα

Οι Ορμόνες δεν είναι παρά χημικές ουσίες που παράγονται στον οργανισμό, κυκλοφορούν στο αίμα με ιδιαίτερη ρυθμιστική δράση στη λειτουργικότητα συγκεκριμένων κυττάρων ή οργάνων του σώματος. Ανάλογα με τον τύπο της εκάστοτε ορμόνης εξαρτώνται και οι δράσεις της και τα μέρη του σώματος που επηρεάζουν.

Η ανάλυση των ορμονών αποτελεί πυλώνα μελέτης στην υγεία.

Μέσω των ορμονών, ρυθμίζονται πολλές δραστηριότητες του οργανισμού μας, όπως είναι η αναπαραγωγή, ο μεταβολισμός, οι λειτουργίες του θυρεοειδούς, η ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη, η ύπαρξη της οστεοπόρωσης, οι διαταραχές ανάπτυξης κ.α.

Ταυτόχρονα, οι ορμόνες μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στα διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψυχική υγεία και στη συναισθηματική μας κατάσταση.

Ο ορμονικός έλεγχος αποσκοπεί στην ανίχνευση διαταραχών που οφείλονται σε υπερπαραγωγή ή μη, κάποιας ορμόνης. Λαμβάνουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ανδρική και γυναικεία υπογονιμότητα, διαταραχές εφηβείας και σωματικής ανάπτυξης, διερεύνηση του παιδιού με πρώιμη ήβη, έλεγχο της κύησης ή διαταραχής κύκλου.

Ορμονολογικός Έλεγχος Μικροβιολογικό εργαστήριο Κομοτηνή
Ορμονικές Εξετάσεις

Τι περιλαμβάνουν

Στον Ορμονολογικό έλεγχο διενεργούνται ενδεικτικά οι παρακάτω εξετάσεις :

Ορμονικός Έλεγχος

Υπόφυσης

Ορμονικές Εξετάσεις

Θυρεοειδούς Αδένα

Ορμονικές

Σακχαρώδη Διαβήτη

Οστεοπόρωσης

Ορμονικά

Επινεφριδίων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Χρήσιμες Οδηγίες

Αποτελέσματα

Στόχος του εργαστηρίου της κας Μαρινίδου είναι η μεγάλη ακρίβεια, τα αξιόπιστα αποτελέσματα, η ταχύτατη εξυπηρέτηση, η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των εξεταζόμενων και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασθενείς της.

Το επιστημονικό προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας, για πρόσθετες διευκρινίσεις και οδηγίες, σχετικά με τις ορμονολογικές εξετάσεις σας.