Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Καλλιέργειες ούρων, Βιολογικών υλικών, Ταυτοποίηση Βακτηριδίων, Αντιβιόγραμμα

Μικροβιολογικές Εξετάσεις
Μικροβιολογικές Εξετάσεις
Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Περιγραφή & Αναγκαιότητα

Οι μικροβιολογικές εξετάσεις αποτελούν εργαστηριακό εργαλείο του ιατρικού κλάδου, το οποίο οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την επιτυχημένη διάγνωση αλλά και τη θεραπεία μιας λοίμωξης.

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις επικεντρώνονται στην ανίχνευση και στη μελέτη των μικροοργανισμών, με βάση τις διαφορετικές τους ιδιότητες και τις κλινικές τους εκδηλώσεις. Η Mικροβιολογία εντοπίζει τις λοιμώξεις από την εστία της λοίμωξης μέσω της άμεσης εξέτασης ή μέσω των καλλιεργειών των βιολογικών υγρών. Σκοπός των εξετάσεων είναι η ανίχνευση αερόβιων ή αναερόβιων μικροβίων, όπως μύκητες, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα και χλαμύδια.

Η έγκαιρη ανίχνευση και ταυτοποίηση των μικροβίων και η επιλογή της ενδεδειγμένης θεραπευτικής αγωγής μέσω του αντιβιογράμματος αποτελούν σωτήρια πληροφορία για τον ασθενή και αποδεικνύουν καθημερινά την ιατρική αξία τους.

Η καλλιέργεια κλινικών δειγμάτων είναι μια διαδικασία η οποία διαρκεί αρκετά και ολοκληρώνεται συνήθως σε 24 με 48 ώρες.

Μικροβιολογικές Εξετάσεις μικροβιολόγοι Κομοτηνή
Μικροβιολογικός Έλεγχος

Τι περιλαμβάνει

Το μικροβιολογικό εργαστήριο της κας Μαρινίδου στην Κομοτηνή ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα για τη λήψη, την επεξεργασία, την άμεση αναζήτηση και την καλλιέργεια κλινικών δειγμάτων με σκοπό την ανάδειξη παθογόνων βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων. Οι κυριότερες εξετάσεις είναι η  Καλλιέργεια ούρων, αερόβια και αναερόβια Καλλιέργεια Βιολογικών δειγμάτων, Παρασιτολογικές εξετάσεις, Σπερμοδιάγραμμα, Τεστ γρίπης, Τεστ στρεπτόκοκκου, Τεστ Covid. Ενδεικτικά:

Καλλιέργειες

Καλλιέργειες:

Απομόνωση και Ταυτοποίηση

Απομόνωση και Ταυτοποίηση:

Εξέταση ούρων 2ώρου

Αντιβιόγραμμα:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Χρήσιμες Οδηγίες για Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Αποτελέσματα - Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Το μικροβιολογικό εργαστήριο της κας Μαρινίδου στηρίζεται σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο εξοπλισμένο με αναλυτές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας εξασφαλίζοντας ακριβή και έγκυρα αποτελέσματα.

Διενεργούνται μικροβιολογικές εξετάσεις υψηλών προδιαγραφών από έμπειρα στελέχη, ενώ παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες ανωτέρου επιπέδου, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, χωρίς καμία απολύτως ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Εμπιστευτείτε κι εσείς με τη σειρά σας το μικροβιολογικό – βιοπαθολογικό εργαστήριο της κας Μαρινίδου Βούλας.

Βρείτε έναν ισχυρό σύμμαχο και θωρακίστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Υγεία σας!