Εξετάσεις για
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Γνωστά και ως: Αφροδίσια νοσήματα, ΣΜΝ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Έλεγχος

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), αλλιώς, αφροδίσια νοσήματα είναι παθήσεις ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από βακτηρίδια, μύκητες, πρωτόζωα, παράσιτα και ιούς και μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή. Ορισμένα ΣΜΝ μεταδίδονται και μέσω δερματικής επαφής (μολυσματική τέρμινθος) ή επαφής με μολυσμένο αίμα (π.χ. ηπατίτιδα).

Κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα προκαλούν δυσφορία και πόνο. Σε αρκετές όμως περιπτώσεις, ο / η ασθενής μπορεί να είναι ασυμπτωματικός, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και το/τη σύντροφό του εν αγνοία του. Ο μόνος τρόπος να διαγνωστούν τα περισσότερα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) είναι μέσω τακτικού ετήσιου προληπτικού ελέγχου.

Όταν ένα αφροδίσιο νόσημα παραμείνει χωρίς θεραπεία αυξάνεται ο κίνδυνος να μεταδοθεί, αλλά και να προκαλέσει οργανική ανεπάρκεια, πυελική φλεγμονώδη νόσο, υπογονιμότητα και καρκίνο του τραχήλου.

Έλεγχος Σεξουαλικών Μεταδιδόμενων Νοσημάτων μικροβιολόγος Κομοτηνή
Έλεγχος Σεξουαλικών Μεταδιδόμενων Νοσημάτων

Τι περιλαμβάνει

Στο εργαστήριο της κας Μαρινίδου πραγματοποιούνται κλινικές εξετάσεις για Σ.Μ.Ν που οφείλονται σε:

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ

Μικρόβια

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ

Ιούς

Μύκητες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Χρήσιμες Οδηγίες

Αποτελέσματα

Οι προκαταλήψεις γύρω από τα ΣΜΝ κάνουν πολλούς ανθρώπους να διστάζουν να εξεταστούν, αλλά ο εργαστηριακός έλεγχος είναι ο μόνος τρόπος για να διαγνωσθούν με βεβαιότητα αυτά τα νοσήματα.

Η κάθε νόσος μπορεί να έχει παρόμοια ή και διαφορετικά συμπτώματα, γι’ αυτό και κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να ανιχνευθούν παρά μόνο με εργαστηριακές εξετάσεις.
Επομένως, οι ασθενείς, είναι σημαντικό να μπουν στη διαδικασία για έναν τακτικό προληπτικό έλεγχο για ΣΜΝ, ακόμα κι αν είναι ασυμπτωματικοί.

Πολλοί ασθενείς δεν λαμβάνουν εγκαίρως την κατάλληλη θεραπεία για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα επειδή αρκετά από αυτά δεν έχουν συμπτώματα ή έχουν αρκετά μη ειδικά συμπτώματα, που σημαίνει ότι δε γίνονται αντιληπτά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να λάβει αγωγή και ο/η ερωτικός σύντροφος.

Το Μικροβιολογικό κέντρο της κας Μαρινίδου Βούλας ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια για την διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, την εχεμύθεια και την ενσυναίσθηση απέναντι σε όποιον το εμπιστευτεί.

Στην Κομοτηνή, αποτελεί εργαστήριο αναφοράς στη συνείδηση των γιατρών και των ασθενών.

Εμπιστευτείτε κι εσείς με τη σειρά σας το μικροβιολογικό – βιοπαθολογικό εργαστήριο της κας Μαρινίδου Βούλας.

Βρείτε έναν ισχυρό σύμμαχο και θωρακίστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Υγεία σας!