Εξετάσεις Αίματος

Γενικές, Βιοχημικές και άλλες κρίσιμες εξετάσεις, για την Πρόληψη, την Κλινική Διάγνωση και την Υγεία Όλων.

Αιματολογικές εξετάσεις
Αιματολογικες Εξετασεις
Αιματολογικές Εξετάσεις

Περιγραφή & Αναγκαιότητα

Οι γενικές εξετάσεις αίματος ελέγχουν τη γενική κατάσταση και τη λειτουργία του οργανισμού, όπως τη μεταφορά του οξυγόνου και την άμυνα του οργανισμού. Με τις γενικές εξετάσεις αίματος μελετάμε τα κύτταρα του αίματος από μορφολογικής και ποσοτικής άποψης και λαμβάνουμε χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση του μυελού των οστών. 

Κάποιες αιματολογικές εξετάσεις τις διενεργούμε στα πλαίσια του ετήσιου προληπτικού ελέγχου όλων. Το είδος των προληπτικών εξετάσεων εξαρτάται από την ηλικία και το φύλο.  Ασθενείς με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας ή με οικογενειακό ιστορικό σοβαρών παθήσεων, θα πρέπει να κάνουν νωρίτερα τόσο γενικές όσο και ειδικές εξετάσεις σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Η κρισιμότητα των προληπτικών αιματολογικών εξετάσεων έγκειται στο ότι είναι ικανές να αποκαλύψουν έγκαιρα κάποιο πρόβλημα, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να  χρειαστεί διερεύνησή του. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός είναι εκείνος που θα καθοδηγήσει τον ασθενή στο είδος των εξετάσεων που χρειάζεται να κάνει.

Εξετάσεις Αίματος
Αιματολογικές Εξετάσεις

Τι περιλαμβάνουν

Οι συνηθέστερες εξετάσεις είναι:

αιματολογικές εξετάσεις

Γενική εξέταση Αίματος

Μαρινίδου Μικροβιολόγος Κομοτηνή

Έλεγχος Αναιμίας

Αιματολογικές Εξετάσεις

Έλεγχος Νεφρικής Λειτουργίας & Ουροποιητικού

Έλεγχος Θυρεοειδούς

Εξετάσεις Θυρεοειδούς

Έλεγχος Ουρικής Αρθρίτιδας

Έλεγχος Ουρικής Αρθρίτιδας

Έλεγχος Μυϊκής Κατάστασης

Έλεγχος Μυϊκής Κατάστασης

Απομόνωση και Ταυτοποίηση

Έλεγχος Προστάτη

Αιματολογικές Εξετάσεις

Έλεγχος Αιμορραγικής διάθεσης και Θρομβοφιλίας

Έλεγχος Διαβήτη

Έλεγχος Διαβήτη

Εξετάσεις Αίματος

Έλεγχος Πρωτεϊνών

εξετάσεις αίματος

Έλεγχος Λιπιδίων

εξετάσεις αίματος

Έλεγχος Οστών και Μικροθρεπτικών Στοιχείων

εξετάσεις αίματος

Έλεγχος Ηπατικής Λειτουργίας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Χρήσιμες Οδηγίες για τις Αιματολογικές Εξετάσεις

Μικροβιολόγος και Παιδιά

Αιματολογικές Εξετάσεις - Προετοιμασία

Τόσο η κατάλληλη προετοιμασία του ασθενούς όσο και οι συνθήκες αιμοληψίας, αποτελούν κύριους παράγοντες για τη σωστή διεξαγωγή των εξετάσεων και τη λήψη αξιόπιστων αποτελεσμάτων. Για την καλύτερη διαχείριση των παιδιών κατά την αιμοληψία, διαβάστε περισσότερα στο blog

Η λήψη ενός πλήρους ιστορικού πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων, αποτελεί χρήσιμη πληροφορία για τον Iατρό Mικροβιολόγο, ώστε να το συνυπολογίσει στα σχετικά συμπεράσματα των εξετάσεων.

Ο ασθενής θα πρέπει να ενημερώνει το μικροβιολογικό κέντρο για το ιστορικό του, το λόγο που ο κλινικός γιατρός του πρότεινε τις εξετάσεις και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. 

Για κάποιες αιματολογικές εξετάσεις δεν πρέπει να έχετε φάει τις τελευταίες 12 ώρες, ενώ άλλες δεν απαιτούν προηγούμενη νηστεία. Συμβουλευτείτε τον Ιατρό ή τον Μικροβιολόγο σας.

Αποτελέσματα - Εξετάσεις Αίματος

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων μας δίνουν πληροφορίες για τον πληθυσμό, το μέγεθος, το σχήμα και κάποια επιπλέον μορφολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των κυττάρων. Από τις αιματολογικές εξετάσεις λαμβάνουμε κρίσιμες πληροφορίες που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα των διαγνωστικών αναγκών.

Τις εργαστηριακές εξετάσεις πραγματοποιούμε σε ειδικό Αιματολογικό Αναλυτή και η  αξιοπιστία των αποτελεσμάτων διασφαλίζουν οι σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιεί, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού και η εφαρμογή προγραμμάτων εσωτερικού – εξωτερικού ελέγχου ποιότητας των εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου τα παρουσιάζουμε με μορφή που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη ερμηνεία τους, πάντα με την υπογραφή της Μικροβιολόγου κας Μαρινίδου Βούλας.

Αιματολογικές Εξετάσεις

Εμπιστευτείτε κι εσείς με τη σειρά σας το μικροβιολογικό – βιοπαθολογικό εργαστήριο της κας Μαρινίδου Βούλας.

Βρείτε έναν ισχυρό σύμμαχο και θωρακίστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Υγεία σας!